Photoshop? Može!

Za razliku od tradicionalnih stock agencija, kod kojih nisu dozvoljene ikakve izmene na fotografijama, microstock agencije rado prihvataju (kvalitetno) editovane fotografije. Dozvoljeno je uklanjanje elemenata (obično se uklanjaju pozadine radi lakšeg korišćenja), kombinovanje fotografija, korišćenje specijalnih efekata itd. Pri svemu ovome jedino je važno da je originalna fotografija Vaša - sve ostalo je stvar Vaše kreativnosti.

Posebno su na ceni kvalitetne vektorske ilustracije. Ako imate iskustva sa crtanjem u Corelu i/ili Illustratoru, preporučujemo da Vaših inicijalnih 10 slika budu sve sami vektori! Vektorske ilustracije se prilažu na poseban način: moraju da budu u EPS formatu (skoro svaki program za vektorsko crtanje može da eksportuje crtež u EPS formatu) i moraju da budu propraćene bitmap slikom (jpg) crteža (u niskoj rezoluciji, 450 piksela po horizontali i/ili vertikali je dovoljno).

Veoma dobro se prodaju i slike renderovane u 3D programima tipa 3D Studio. Možete da priložite istu 3D scenu "fotografisanu" iz Više uglova ili razne varijacije na istu temu.

Ali da li je sve ovo vredno Vašeg truda? Da li ćete zaraditi dovoljno da sav uložen trud i vreme budu adekvatno nagrađeni? Kliknite ovde da saznate!