Какво е Stock фотография?

Stock фотографията се състои от реални фотографии, които могат да се лицензират за попстоянна употреба. В деншно време много индустрии използват фотографии. Като се започне от списания и кногоиздатели, вътрешен и външен дизайн и се стигне до web и печатен дизайн, дори и до маркетингови компании.

С други думи Stock фотографията е колeкция-обикновено много богата-от фотоси и илюстрации, които са достъпни за лицензирана и постоянна употреба. Чрез Stock фотографията има бързи лесен достъп до фото и арт колекция на много по-достъпна цена, в сравнение да се наемат фотографи/художници за направата на специални материали. Десетилетия наред Stocк фотосите са били принос на професионалните фотографи, които са могли да си позволят десетки хиляди долари за качествена фото техника. С времето професионалнаата техника е ставала все по-добра, по-лесна за използване и значително по-евтина. Все повече хора са могли да си я позволят, така че традиционните агенции за Stock фотография и професионалните фотографи от „старата школа ” са се противопоставяли с всеки изминал ден. Най-накрая, дигиталните фото апарати от началото на 2000 г. позволили на Microstock Revolution да представи армия от нови компании за Stock фотография и фотографи, които предоставяли големи количества от добри снимки с добро качество и на достъпни цени.

Днес, агенциите microstock доминират на пазара с хиляди нови снимки, добавяни ежедневно, като същевременно изплащат милиони долари на фотографите, работещи за тях.

Всеки талантлив фотограф–аматьор със обикновен дигитален фотоапарат може да спечели десетки хиляди долара на месец чрез microstock фотография. С много търпение и усърдна, но приятна работа Вие можете да сте новата microstock звезда.

Заинтересувахте ли се? Кликнете тук, за да научите ка да започнете!